Kaisa Kuurne

Tässä olemme!

Nuorena lähdin niin pian pois kotoa ja Suomesta kuin pääsin. Koin Suomen liian hiljaisena ja etäisenä maana itselleni. Toisaalta koin perheemme suhteet liian intensiivisinä. Etsin omaa tilaa ja henkistä itsenäisyyttä ulkomailta, Wienistä, Minneapolisista, Lausannesta, New Yorkista ja Madridista. Enpä olisi koskaan uskonut, että eräänä päivänä teemme töitä isäni ja sisareni kanssa. Ja kuka tietää ehkäpä myöhemmin vielä muidenkin sisarusten kanssa.

Me aikuiset lapset olemme olleet Kasvutahdon osakkaita sen perustamisajoista alkaen. Opiskelijana oli juhlallista saada osinkoja. Rahoilla matkustettiin ja hankittiin huonekaluja opiskelija-asuntoon. Simo-isä oli yksi henkisen kasvun yrittämisen pioneereja Suomessa – teema, joka ei silloin sanonut minulle juuri mitään.

Kun olin useamman vuoden väittelyn jälkeen luonut kansainvälistä tutkimusuraa ja erosin, havahduin siihen, etten olekaan kunnianhimoinen kosmopoliitti, vaan haluan olla Suomessa, lähellä minulle rakkaita ihmisiä. Tutkin kuulumisen tunnetta, mutta olin itse hämmentynyt siitä, minne kuulun. Aloin myös kaipaamaan jotain ihmisläheisempää työtä yliopistotyön ohelle. Minua ei enää tyydyttänyt sosiologina vain tunnistaa, analysoida ja diagnosoida aikamme jännitteitä ja ongelmia. Halusin olla osa niiden ratkaisua. Vaikka pikkuriikkisen pienikin osa. Opiskelin Hima Akatemiassa Wisdom Practitioneriksi.

Viime talvena päätös asiakastyön aloittamisesta tutkijan ja opettajan työn ohella oli kypsynyt. Kulkiessani Romaniasta adoptoidun koirani kanssa metsässä, mieleeni juolahti yksi sana: Kasvutahto! Soitin seuraavana päivänä isälle ja ehdotin yhteistyötä. Isäkin innostui ja mukaan lähti myös nuorempi sisareni Saara, joka etsii elämälleen uusia suuntia. Tässä olemme! Nyt lähes keski-ikäisenä voin myöntää olevani isäni tytär: innostumme samanlaisista asioista, luemme samoja kirjoja ja kuuntelemme samanlaista musiikkia.

Olen nyt ottanut elämäntaidon ohjauksen asiakkaita parin kuukauden ajan vastaan ja tunnen, miten luonnollista se minulle on. Ammennan ohjauksessa ihmisten elämäntarinoiden ja ihmissuhteiden dynamiikan sosiologisesta ymmärryksestä, länsimaisesta ja itämaisesta viisaudesta sekä erilaisista intuition kuulemista ja läsnäoloa vahvistavista menetelmistä. Seuraava etappi on sertifioidun joogaopettajan tutkinto (kesäkuussa 2016). Kiintoisaa on ollut suunnitella isän kanssa yhdessä alkavia kasvuprosessejamme: Ikäiloa elämääsi ja Uusiutumista ja energiaa läsnäolosta. Kun yhteen laitetaan kahden sukupolven ajattelu ja monipuolinen koulutustausta lääkärintyöstä sosiaalisten ilmiöiden ymmärtämiseen, ollaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin äärellä. Kun taitava sisareni Saara vielä suunnittelee tapahtumille tilat ja ruuat ja miesystäväni Petteri rakentaa meille toimivat ja visuaalisesti kauniit kotisivut, tunnen syvää kiitollisuutta siitä, miten voimme erilaisina, mutta yhdessä olla juuri sellaisia ihmisiä kuin olemme.

Jollain mittapuulla perhe meni vanhempieni erottua, isän uuden perheen myötä ja äidin kuoltua rikki, mutta elämää horjuttavien tapahtumien keskellä olemme kaikki onnistuneet pitämään yhtä. Erilaisten vaiheiden myötä olemme kasvaneet yksilöinä ja perheenä. Olen oppinut luottamaan siihen, että vaikkei elämä koskaan mene niin kuin odottaa, elämä uusiutuu siellä, missä sille annetaan tilaa ja ravintoa. Nyt perheyhteisöön kuuluvat niin kaikkien elämänkumppanit, lapset, koirat kuin sekalainen joukko muitakin läheisiä. Siltä kysytään apua, joka osaa ja ehtii parhaiten.

Tänä vuonna Kasvutahto täyttää 25 vuotta. Yhden miehen yritys on kasvanut kahden sukupolven perheyritykseksi, ja tunnelma on jylhä. Julkistamme tänään Kasvutahdon uudistuneet kotisivut ja aloitamme innolla laajentuneen toimintamme! Seuraavassa blogissa pohdimme isän kanssa sitä, miten ikääntyä ilolla. 

Lämmin kiitos, että olet mukana!

Lisää blogeja.

Sydänyhteyden äärellä

”Vain sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.”- Antoine de...

Lisää kommentteja