Kaisa Kuurne

Kaisa Kuurne (ent. Ketokivi) on elämänmurtumista, ihmisten tarinoista, minuuden uudelleen rakentumisesta ja ihmissuhteiden dynamiikasta väitellyt sosiologi (VTT, sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti), joka on tutkinut monipuolisesti mm. perhe- ja muita läheissuhteita, vertaistukea, yhteisön muodostumista ja kuulumista. Kaisa on sertifiotu joogaopettaja (RYT-200, Hima) sekä elämäntaidonohjaaja (Hima Wisdom Practitioner), joka vetää retriittejä, kursseja ja naisten piirejä sydänyhteyteen, naiseuteen, psyyken arkkityyppeihin, sisäiseen viisauteen ja intuitioon liittyen. Isänsä Simo Kuurnen kanssa Kaisa kirjoittaa tällä hetkellä kirjaa, jonka työnimi on "Sisäisen orvon viisaus" ja joka ilmestyy vuonna 2018 Basam Booksin kustantamana.

Kaisan tämänhetkiset kurssit ja retriitit suuntautuvat erityisesti naiseuden voiman esiin nostamiseen villinaisen ja jumalattaren arkkityyppien välityksellä. Hän on "Naiset jotka kulkevat susien kanssa" -kirjan kirjoittajan Dr. Clarissa Pinkola-Estesin kesäisin Coloradossa kokoontuvassa facilitator-koulutuksessa (2016-)  ainoana suomalaisena oppilaana. Kurssi- ja retriittitoiminnassa Kaisalle tärkeitä arvoja ovat inhimillisyys, rohkeus ja omaan voimaan kasvaminen, yksilöllisyyden ja erilaisuuden kunnioitus, intuitiivisen, analyyttisen ja luovan lähestymistavan yhdistäminen, myötätunto ja erilaisten tunteiden samanarvoisuus. Elämäntaidon ohjaajana ja retriittivetäjänä Kaisa on mutkaton, lämmin ja voimakas ihmisten inspiroija, joka jakaa vilpittömästi myös omaa tarinaansa. Kaisa tekee tällä hetkellä Basam Booksin kanssa naiseuden matkaan liittyvää muistikirjaa. Oman luovan ilmaisun kanavana Kaisalle toimii runous.

Joogaopettajana Kaisa toimii tällä hetkellä Nina Massan joogastudiolla Kuopiossa sekä erilaisilla joogaretriiteillä ja työpajoissa pääasiassa Kuopion ja Etelä-Suomen alueella. Tilauksesta Kaisa räätälöi joogatunteja yrityksille ja yhteisöille sekä tekee tilauksesta kotiharjoitussarjoja sekä ottaa vastaan yksilöasiakkaita. Jooga on Kaisalle kokonaisvaltainen kehon, mielen ja sielun hoitava harjoitus, joka mahdollistaa rehellisen itsen kohtaamisen, juurtumisen ja henkisen yhteyden. Joogaopettajana Kaisa on tarinankertoja ja henkinen opas, joka ammentaa tunteihin sisältöä joogan filosofiasta, vanhasta mytologiasta ja joogan terapeuttisesta puolesta. Kaisan ajatusmaailmassa jooga on hoitava harjoitus, joka voimistaa ja lisää kehon liikkuvuutta, auttaa rentoutumaan ja tyyntymään. Se on myös henkisen kasvun polku, jolla ihminen tutustuu itseen varjopuolia unohtamatta, oppii luottamusta ja tyyneyttä elämän aallokoissa. Sydänyhteyttä vahvistava meditaatio on keskeinen osa Kaisan omaa harjoitusta ja opettamista. Tällä hetkellä Kaisa opiskelee joogaa, länsimaista lääketiedettä ja intialaista ayurvedaa yhdistävää joogaterapiaa Dr. Ganesh Mohanin johdolla (2017-2019). Aika ajoin Kaisa kirjoittaa Ananda-joogalehteen, jossa hän toimi vuonna 2016 kolumnistina.

Kaisa asuu tällä hetkellä Kuopiossa puolison, poikapuolen ja kahden koiran kanssa, mutta toimii säännöllisesti myös Helsingin seudulla ja Etelä-Suomessa. 

Ota yhteyttä Kaisaan: kaisa@kasvutahto.fi, 040-7051243