« takaisin

Tapahtumakuvan Kaisan tekemä teos on syntynyt vastaavanlaisessa kollaasipajassa. Sen nimi on

Villinaisen voima: Elämän ja kuoleman liitto

Viikonloppukurssi naisille
  • Aika: 23.-24.11.2019
  • Paikka: Ystävyyden Majatalo, Kruusila (näytä kartalla)
  • Ohjaajat: Kaisa Kuurne

Naisten viikonloppukurssilla syvennytään villinaisen syvimpään arkkityyppiseen voimaan: kykyyn elää ja luoda elämä-kuolema-elämä-kiertokulun mukaisesti. Kurssin aikana analysoidaan syvällisen omakohtaisesti ja arkkityyppisesti Luurankonainen-niminen tarina Clarissa Pinkola Estésin kirjasta "Naiset jotka kulkevat susien kanssa".

Villinainen on naiseuden arkaainen ja peloton puoli, joka luo yhdessä elävän elämän kanssa. Elämä-kuolema-elämän sykli tapahtuu kaikessa elävässä elämässä. Elinvoiman säilyttäminen edellyttää taituruutta elämän ja kuoleman välisessä tanssissa, jossa kaikki syntyy, kasvaa, kukoistaa, hiipuu ja lopulta kuolee. Näin tapahtuu luonnossa, mutta myös ihmisen ajatus- ja tunnemaailmassa, luovassa prosessissa ja ihmissuhteissa.

Elämän ja kuoleman liitto tarkoittaa elämän kaksinaisuutta ja niiden välisestä hedelmällisestä suhteesta nousevalle elämä-kuolema-elämä -kiertokululle antautumista. Kuolema ei tarkoita ihmisen tai suhteen ulkoista kuolemaa, vaan samaan tapaan kuin ihosolut kuolevat uusien tieltä, myös psyykessä ja ihmissuhteissa jonkin on elinvoiman tieltä kuoltava. Takertuminen olemassaoleviin asetelmiin syö elämän elävyyttä, ja estää uusiutumisen.

Luurankonaisen tarina kuvastaa sitä, kuinka jotakin sielullisesti tärkeää on ulkoisten rakenteiden paineessa ja pelon tähden työnnetty syrjään. Syrjään heitetty luurankonainen odottaa ylösnousemuksen hetkeä, jotta se voi saattaa elämän ja kuoleman takaisin yhteen. Salliessamme tämän kahtalaisuuden elää yhdessä, villinainen pääsee nousemaan ja synnyttämään psyykestämme hedelmällisen kolmannen, joka kykenee kulkemaan luovasti molemmissa maailmoissa. Opimme kestävän elinvoiman salaisuuden.

Viikonlopun aikana työstetään tarinaa arkkityyppisesti, symbolisesti ja henkilökohtaisesti, joogataan, jaetaan piirissä, tehdään rumpumatka ja opitaan syviä harjoituksia, jotka auttavat laskeutumaan tiedostamattoman syviin kerroksiin nostamaan vaistonvaraista voimaa. Sunnuntaina pinnan alta nostettu synnytetään näkyväksi kollaasityöpajassa tehtävässä teoksessa, joka tuo itselle ominaisella tavalla villinaisen arkkityypin olemuksen näkyväksi. Työskentelemme vaistoihin ja intuitioon luottaen helpolla leikkaa-liimaa tekniikalla. Tämä menetelmä ei vaadi mitään taiteellisia taipumuksia tai aikaisempaa kokemusta. Se vapauttaa liiallisesta yrittämisestä tuoden alitajunnan kuvat eteemme ihmeteltäväksi. Materiaali sisältyy kurssin hintaan.

Kurssin vetäjänä toimii Kaisa Kuurne, joka on sosiologi, elämäntaidon ohjaaja, arkkityyppisen analyysin fasilitaattori, joogaopettaja, runoilija, pienen tyttären äiti ja uusperheen äitipuoli. Kaisa on Clarissa Pinkola Estésin ainoa suomalainen oppilas. Hänelle naisten yhteyden ja feminiinisen voiman kasvattaminen on sielun ja sydämen asia. Kaisa on kirjoittanut Villi Nainen-muistikirjan voimalauseilla sekä kirjan nimeltä "Sisäisen orvon viisaus - Kuinka löydän kotiin" (yhdessä Simo Kuurneen kanssa). Kaisan esikoisrunoteos "Tuhatasteinen liekki" ilmestyy syksyn 2019 aikana. Ohjaajana Kaisa on läsnäoleva, lämmin ja elämänmakuinen. Katso tästä lisää Kaisasta: https://www.kasvutahto.fi/web/kaisa

Kollaasipajan ohjaajana toimii Hanna Viitala. Päivätyökseen Hanna toimii erityistä tukea tarvitsevien taidepajaohjaajana. Vapaa-aikanaan hän luo omaa taidettaan erilaisia taideterapeuttisia tekniikoita hyödyntäen. Kollaasityöskentely on Hannan mielestä parasta lääkettä oman elämän polun hahmottamiseen: "Kollaasin rakentaminen on kuin kävelisi sumussa. Askel kerrallaan usvasta alkaa hahmottumaan jotakin, mitä emme ole ennen nähneet."

Kurssin ohjelman hinta on 195 € / 175 € (alennusryhmät ja vähävaraiset). Majoitus yhden hengen huoneissa sekä täysihoito maksavat lisäksi pe-su ajalta 120 € tai la-su ajalta 70 €. Ohjelma alkaa la klo 11 ja päättyy su noin kello 16. Ohjelmaosuudesta lähetetään lasku, täysihoidon jokainen maksaa erikseen itse majatalolla.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: kaisa@kasvutahto.fi, 0407051243. Ilmoittautuneiden pyydetään kirjoittavan sähköpostilla ennen kurssia omasta elämästään ja kiinnostuksesta aiheeseen, jotta päästään suoraan syvätyöskentelyyn.

Kurssi ei ole terapiaa, eikä korvaa terapeuttista tukea. Kunkin osallistujan tulee arvioida omaa kykyään tutkia alitajunnan syviä virtoja ja kannatella mahdollisesti kivuliaitakin tunteita.
 

Hinta

Kurssin ohjelman hinta on 195 € / 175 € (alennusryhmät ja vähävaraiset). Majoitus yhden hengen huoneissa sekä täysihoito maksavat lisäksi pe-su ajalta 120 € tai la-su ajalta 70 €.

Ilmoittautuminen

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: kaisa@kasvutahto.fi, 0407051243

 

Ilmoittaudu tästä »