« takaisin

Naisen nahkojen luonti

Retriitti Kivijärvellä
 • Aika: 23.-25.3.2018
 • Paikka: Koirasalmi, Koirasalmentie 1220, 43800 Kivijärvi
 • Ohjaajat: Kaisa Kuurne ja Anne Hakkarainen

Viikonlopun kestävällä Naiset jotka kulkevat susien kanssa-kirjaan pohjautuvalla naisten retriitillä tarkastellaan omasta itsestä vieraantumisen ja kotiinpaluun teemoja Hylkeennahka, sielunnahka-nimisen tarinan välityksellä. Tarinan teemoja ovat nahkansa menettäminen, kuivettuminen, toisten toiveista ohjautuminen, väärissä nahoissa viipyminen, vanhan ja viisaan sielun kutsun kuuleminen sekä rohkeus vastata kutsuun ja palata kotiin.

Jokainen nainen on joskus kuunnellut liikaa toisten tarpeita ja etääntynyt omista nahoistaan. Kun nainen kadottaa oman nahkansa ja elää toisista käsin, tämän oma elinvoima alkaa hiipua. Kaikki on ehkä ”periaatteessa hyvin”, mutta omien tarpeiden kuuleminen ja sisäinen liekki ovat kateissa. Kuitenkin jostain sisältä kuuluu vanhan viisaan kutsu palata kotiin. Nainen luo nahkansa löytääkseen rohkeuden jättää taakseen sen, joka ei sielullisesti ole hänen maailmaansa. Matkan aikana hän sukeltaa syvälle oman alitajuntansa syvyyksiin, oppii olemaan yksin itsensä kanssa ja palaa sielunsa valtakuntaan, joka oli aina odottamassa.

Retriitin aikana käsittelemme syvällisesti Hylkeennahka, sielunnahka-tarinan sekä arkkityyppisten symbolien tasolla että henkilökohtaisesti. Jungilaisesta näkökulmasta tarina kuvaa individuaatiota, omaksi itseksi kasvamista, mikä edellyttää syvyysmatkaa omaan tiedostamattomaan. Nahkojen luonti on luonnolliselle elämä-kuolema-elämä-syklille antautumista, elämän vapaata ja sielukasta luomista, jossa vanha karisee ja uusi pääsee nousemaan esiin. Oman villin olemuksen tunteminen antaa voiman ja näkemyksen elää omaa elämää siellä ja siten kuin on hyvä. Retriitin näkökulmina ovat myyttiset ja jungilaisen psykologian näkökulmat, henkilökohtainen työstäminen, luottamuksellinen jakaminen, mystinen meditaatio, rummutus ja jooga.

Retriitin aikana nousevat aavistukset siitä, mitä vanhan nahan alta nousee, synnytetään näkyviksi värienkäytön ja intuitiivisen maalaamisen keinoin. Värien käyttö on hyppy omaan alitajuntaan ja siihen, joka on valmis ilmentymään maailmassa. Maalaamisessa ei pyritä taiteelliseen ilmaisuun, ennakkoluuloton mieli riittää tekemään näkyväksi sen, mitä vanhan nahan alta alkaa nousta esiin.

Retriittiin mahtuu mukaan enintään 8-12 naista.

Retriitti pidetään luonnonkauniilla Koirasalmen kannaksella, Salamajärven Kansallispuistossa Kivijärvellä. Majoittuminen retriitin aikana on entisen metsureiden kämpän, nykyisen luontotuvan 2-4 hlön huoneissa. Liinavaatteet eivät kuulu majoituksen hintaan, ja ne voit joko tuoda itse tai vuokrata luontotuvalta hintaan 12 €/hlö sis. pyyhkeen. Luontotuvalta löytyvät kaikki nykyaikaiset mukavuudet, ja paikan rauhallisuus edesauttaa itse kunkin matkaa omaan syvimpään sisimpäänsä. 

Luontotuvan isäntäväki, pitkän linjan elämänkoululaiset Maarit & Markku (luonnollisesti M&M), valmistavat retriittiin osallistuville maukasta kevyttä kasvispainotteista ruokaa. Ruoat tehdään laktoosittomina. Mikäli sinulla on muita ruokarajoitteita tai allergioita, ilmoitathan niistä ilmoittautumisesi yhteydessä? Omia välipaloja ja eväitä voit myös tuoda mukanasi.

Retriitti ei ole psykoterapiaa, eikä korvaa terapeuttista hoitoa. Osallistujien on hyvä tiedostaa, että kurssi saattaa nostaa intensiivisiä tunteita pintaan.

Jos kaipaat kotiin ja olet valmis sukeltamaan syvälle omaan itseesi, olet lämpimästi tervetullut joukkoomme!

Retriitin ohjaajista

Kaisa Kuurne vastaa retriitin sisällöllisestä ohjauksesta. Hän on sosiologi (VTT, sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti), retriittiohjaaja ja sertifioitu joogaopettaja (RYT-200; Kasvutahto Oy). Hän väitteli vuonna 2010 ihmisten elämätarinan murtumista ja suhteista merkityksellisiin toisiin. Kaisa toimii tällä hetkellä sosiologian yliopistonlehtorina Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Hän vetää läsnäoloon, henkiseen kasvuun, jungilaiseen psykologiaan ja joogaan keskittyviä kursseja Kasvutahto Oy:ssä sekä ohjaa yksilöitä ja ryhmiä näiden muutosprosesseissa. Kaisa kirjoittaa parhaillaan isänsä Simo Kuurneen kanssa Basam Booksille kirjaa "Sisäisen orvon viisaus" (ilmestyy keväällä 2018). Hän opiskelee myyttien, tarinoiden ja villinaisen arkkityypin jungilaista analyysia Clarissa Pinkola-Estesin ainoana suomalainen oppilaana. Kaisa elää uusperheessä Kuopion ja Helsingin välillä, kulkee luonnossa koirien kanssa, ihmettelee elämää, joogaa ja kirjoittaa runoja. Kaisan prosesseissa kaikki tunteet ja vaiheet ovat samanarvoisia, ja eheys on näiden eri puolien hyväksymistä ja sallimista.

Anne Hakkarainen vetää värienkäytön ja intuitiivisen maalaamisen osuuden sekä vastaa käytännön kysymyksiin majoituksesta, ruokailuista ja laskutuksesta. Hän on opiskellut joogaa ja tietoista hyväksyvää läsnäoloa. Hänen elämään liittyy vahvasti taide ja väreillä työskentely. Anne on matkailuyrittäjä ( Villi Peura oy) ja elää uusperheessä Kivijärvellä, nauttii ympäröivästä luonnosta, joogaa ja maalaa. Ja kahtelee ja ihmettelee ympäröivää.

Ohjelma

Pe 23.3

 • Klo 17.30- 18 Saapuminen Koirasalmeen
 • Klo 18 lempeä jooga
 • Klo 19 päivällinen
 • Klo 20-21 iltasessio
 • La 24.3

 • Klo 8.30- 9.15 Aamujooga
 • Klo 9.15- 10 Aamupala
 • Klo 10- 12.30 Kaisan ohjaus
 • Klo 12.30- 15.30 Lounas ja tauko
 • Klo 15.30- 18 Kaisan ohjaus
 • Klo 18 päivällinen
 • Sauna ja rummutus.

Su 25.3

 • Klo 8.30- 9.15 Aamujooga
 • Klo 9.15- 10 Aamupala
 • Klo 10- 12.30 Annen ohjaus
 • Klo 12.30 Lounas
 • Klo 13.30- 14 Retriitin lopetus

Hinta

Retriitin hinta työssäkäyville on 290 € (sisältää ALV 24%) ja 260 € opiskelijoille, eläkeläisille ja muutoin vähävaraisille. Early bird hinta 260 € on voimassa 15.2. saakka. Ilmoittautuminen viim. 20.3. 2018.

Lisätiedot

Majoitukseen, ruokailuun ym. liittyvät kysymykset Annelle: 040- 775 89 10 anne.hakkarainen@villipeura.fi

Upea tapahtumakuva Katja Frange.

Ilmoittautuminen

Retriittiin ilmoittaudutaan suoraan Kaisalle: 040-705 1243, kaisa@kasvutahto.fi

Ilmoittautuminen viim. 20.3.2018.

 

Ilmoittaudu tästä »