« takaisin

Kokonaiseksi – kadonneiden luiden jäljillä

Naiset, jotka kulkevat susien kanssa -kurssi, neljä tapaamista syksyllä 2017
  • Aika: Ensimmäinen tapaaminen on ma 4.9. klo 17.30-21, loput tapaamiset sovitaan silloin.
  • Paikka: Kuopio
  • Ohjaajat: Kaisa Kuurne

Koko syksyn kestävällä kurssilla tarkastellaan rikkonaisuuden ja eheyden teemoja luiden välityksellä. Luut ovat kehon kestävintä materiaalia ja symboloivat elinvoimaa, kestävyyttä ja kantokykyä. Paljaat luut ilmentävät sitä, mitä ihminen sielullisesti syvimmiltään on. Elämä-kuolema-elämä -syklissä ihminen palautuu paljaiksi luiksi. Jokainen meistä on kadottanut luita matkan varrelle, jokin osa on toteuttanut ympäröivän kulttuurin ja toisten ihmisten odotuksia hiljaisen vaiston ja sielun eheyden kustannuksella. Se, mikä on kadonnut tietoisuudestamme ei pääse ilmentymään elämässä.

Kurssin aikana tutkimme useita luutarinoita, mukaan lukien ”Naiset, jotka kulkevat susien kanssa” -kirjassa esiintyvien La Loba ja Luurankonainen. Luutarinoiden teema on pohjimmiltaan sama: elämässä on luurankovaiheita, jolloin tuntee olonsa raa’aksi, viluiseksi, nälkäiseksi, jolloin ei meinaa jaksaa eteenpäin. Silti nämä vaiheet ovat välttämättömiä matkalla kohti uuden elämän sykliä. Luut kestävät, melkein kuolleesta on mahdollista synnyttää uutta elämää. Kun kadotamme luun, jokin osa meistä uinuu, se on melkein kuollut. Kadonneet luut kuitenkin odottavat kokoamista. Kun luuranko saadaan kokonaiseksi, voidaan rummuttaa lihat sen päälle – ja herättää se henkiin, joka on pinnan alla jo odottamassa.

Kurssin aikana perehdytään Naiset, jotka kulkevat susien kanssa -kirjan tarinoihin, myyttisiin ja jungilaisiin näkökulmiin, tutkitaan tarinoita ja unia, opitaan mystisen meditaation ja unianalyysin menetelmiä, joiden avulla syvä itsetuntemus lisääntyy. Pieni luottamuksellinen ryhmä kulkee rinnalla ja rohkaisee etsimään kadonneita luut, kokoamaan ne kokonaiseksi luurangoksi ja haistamaan mistä suunnasta uusi elämä alkaa versoa.

Kurssille mahtuu mukaan kahdeksan ihmistä, myös miehet ovat tervetulleita.

Kurssi ei ole psykoterapiaa, eikä korvaa terapeuttista hoitoa. Osallistujien on hyvä tiedostaa, että kurssi saattaa nostaa intensiivisiä tunteita pintaan.

Jos olet valmis etsimään kadonneita luita, olet lämpimästi tervetullut joukkoomme!

Hinta

Kurssin hinta on työssäkäyville 165 € (sisältää ALV 24%) ja 140 € opiskelijoille, eläkeläisille ja muutoin vähävaraisille. Kurssin voi maksaa kahdessa erässä.

Lisätiedot

Kurssin vetäjästä

Kaisa Kuurne on sosiologi (VTT, sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti), retriittiohjaaja ja sertifioitu joogaopettaja (RYT-200; Kasvutahto Oy). Hän väitteli vuonna 2010 ihmisten elämätarinan murtumista ja suhteista merkityksellisiin toisiin. Kaisa toimii tällä hetkellä sosiologian lehtorina Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Hän vetää joogaan, läsnäoloon, henkiseen kasvuun ja arkkityyppiseen ajatteluun keskittyviä kursseja Kasvutahto Oy:ssa sekä ohjaa yksilöitä ja ryhmiä näiden muutosprosesseissa. Kaisa opettaa joogaa Nina Massan joogastudiolla Kuopiossa. Kaisa opiskelee myyttien, tarinoiden ja villinaisen arkkityypin jungilaista analyysia Clarissa Pinkola-Estesin ainoana suomalainen oppilaana. 

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan suoraan Kaisalle: 040-705 1243, kaisa@kasvutahto.fi.

 

Ilmoittaudu tästä »