« takaisin

Kaipuu kotiin

Jooga ja rumpumeditaatio
  • Aika: La 29.9.2018 klo 12-14
  • Paikka: Nina Massan joogastudio, Torikatu 19, Kuopio
  • Ohjaajat: Kaisa Kuurne

 

Ihmisen syntyy ja kuolee yksin. Eksistentiaalinen erillisyys on yksi inhimillisen olemassaolon perustavista tunteista, jota kipeästi tunnemme elämämme eri vaiheissa. Meissä on kuitenkin sisäänrakennettu kaipuu yhteyteen ja ykseyteen, jonka löydämme eri myyteistä ja uskonnoista. Alitajuisesti muistamme ykseyden tilan kohdusta - tilasta, jossa mitään ei puuttunut. Ihmisen osa on syntyä vajavaiseen maailmaan ja menettää tuo autuuden tila. Hän kadottaa ja kaipaa, kärsii erillisyydestä ja etsii yhteyttä. Kaipaus on voimakasta elämänenergiaa, joka virtaa kohti yhteyttä. Tarvitsemme ”orvon kokemusta” herättämään kaipuu, joka johdattaa kohti kotia. Erillisyyden takana odottaa yhteys ja sisäinen eheys – rakastava tila, jossa saa olla juuri sitä, mitä on

Kaksituntisen aikana havahdumme lyhyen johdatuksen, joogan ja rumpumeditaation välityksellä hyväksyvään läsnäoloon ja kaipuuseen. Mitä sinulta puuttuu? Mikä sinussa vielä kaipaa tulla nähdyksi? Meditatiivisen liikkeen, hengityksen, visualisoinnin ja rummun tasaisen äänen saattelemina etsimme kotia sitä rakkautta, joka sinulla jo on.

Ohjaajana toimii Kaisa Kuurne, joka on joogaopettaja, elämäntaidon ohjaaja ja sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti. Hän on Sisäisen orvon viisaus Kuinka löydän kotiin-nimisen kirjan (Basam Books 2018) toinen kirjoittaja. Ks. lisää Kaisasta: www.kasvutahto.fi. 

Kaksituntisen hinta on 25 € (käteisellä paikan päällä). Työpajasta voi pyytää laskun 2 €:n laskutuslisällä. Mukaan mahtuu enintään 18 osallistujaa. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: kaisa@kasvutahto.fi. Ovet avataan klo 11.45. Kaisan kirjaa saa paikan päältä hintaan 25 €.