« takaisin

Joogan kahdeksan osaa omassa harjoituksessa

  • Aika: La 8.10., su 9.10., la 15.10. sekä su 16.10.2016, klo 12-14.30, iso sali
  • Paikka: Nina Massan joogastudio, Torikatu
  • Ohjaajat: Kaisa Kuurne

Jooga on kokonaisvaltainen kehon, mielen ja hengen harjoitus, jonka klassisena tavoitteena voi pitää mielenliikkeiden rauhoittamista. ”Jooga” tarkoittaa ”yhdistymistä”: kun mieli rauhoittuu ja keskittyy hengityksen kuljettamiin liikkeisiin, syvemmällä tietoisuudella on tilaa nousta esiin. Patañjalin joogasutrissa (suomennettu 2010) joogassa mainitaan kahdeksan osaa, joista ensimmäinen ja toinen käsittelevät joogista elämäntapaa ja arvoja, kolmas asanan periaatteita, neljäs hengitystä, viides mielen keskittämistä sekä kuudes, seitsemäs ja kahdeksas sisäistä harjoitusta eli meditaation eri muotoja ja asteita. 

Joogan kahdeksan osaa omassa harjoituksessa -kurssilla perinteinen intialainen joogafilosofia yhdistyy käytännön harjoitukseen ja nykymaailmaan sovellettuun omakohtaiseen pohdiskeluun siitä, mistä joogan osista oma harjoitus voisi muodostua ja millä tavoilla. Kukin tapaaminen muodostuu kahdesta osasta, joista ensimmäisessä käydään läpi joogafilosofiaa yleistajuisesti ja käytännönläheisesti ja toisessa sovelletaan opittua ohjatussa harjoituksessa. Kurssin tarkoituksena on esitellä joogafilosofian perusteita käytännönläheisesti, esitellä sisäisen (tai henkisen) harjoituksen ajatus sekä inspiroida pohtimaan, miten saada omaan harjoitukseen syvempää taustaa ja itselle merkityksellistä sisältöä. Jooga ei kuulu vain matolle, vaan koskettaa koko elämää!

  • La 8.10. Jooga elämäntapana: Miten joogiset arvot voisivat ohjata elämää aiempaa autenttisempaan suuntaan? (osat 1-2)
  • Su 9.10. Asanan arkkitehtuuri: Vakaus ja pehmeys (osa 3) 
  • La 15.10. Hengitys ja mielen keskittäminen osana omaa harjoitusta (osat 4-5) 
  • Su 16.10. Sisäinen harjoitus: Meditaation kolme muotoa (osat 6-8)

Kurssin opettajana toimii Kaisa Kuurne, joogaopettaja (RYT-200, Hima Happiness) ja elämäntaidon ohjaaja, joka opettaa joogaa Kuopion Torikadulla sekä ohjaa joogaan, läsnäoloon ja henkiseen kasvuun keskittyviä kursseja ja retriittejä Etelä-Suomessa ja Kuopion seudulla (ks. www.kasvutahto.fi; sekä Facebook: Kaisa Kuurne – Life & Yoga ja Kasvutahto Oy). Kaisan oma harjoitus alkoi astangajoogan parissa vuonna 2001. Säännöllinen oma joogaharjoitus alkoi vuonna 2005. Siihen kuuluu tällä hetkellä flowjoogaa, yinjoogaa, kundaliinijoogaa, hengitysharjoituksia sekä meditaatiota perusperiaatteella jotakin joka päivä. Vuonna 2016 Kaisa toimii joogalehti Anandan kolumnistina. Kolumneissaan Kaisa pohtii mm. harjoituksen ja takertumattomuuden tärkeyttä, sydämen harjoittamista sekä joogisen elämän suhdetta muuhun elämään. Siviiliammatiltaan Kaisa on sosiologian alan yliopistotutkija ja -opettaja. Nuorempana hän on opiskellut ja opettanut filosofiaa lukiossa – siitä rakkaus myös joogan filosofiaan!  

Tule mukaan sellaisena kuin olet! Tällä kurssilla ei etsitä yhtä totuutta, vaan jokaiselle ominaista tapaa tehdä kokonaisvaltaista harjoitusta. Ota mukaan oma matto (jos sinulla on), mukavat joogavaatteet sekä muistikirja. Kurssi toteutuu 10 osallistujalla.

Hinta

Koko kurssi 99 € (yksittäinen kerta 28 € / kerta). Mukaan mahtuu 10-18 henkilöä.

Ilmoittautuminen

info@ninamassa.fi

 

Ilmoittaudu tästä »