« takaisin

Tapahtumakuva: Timo Turunen

Joogamatka naisen arkkityyppeihin

  • Aika: Neljänä sunnuntaina 22.9.-20.10.
  • Paikka: Asana Helsinki, Kaikukatu 2 C, Helsinki (näytä kartalla)
  • Ohjaajat: Kaisa Kuurne

Syksyn sisäinen joogamatka naisen arkkityyppeihin -kurssi koostuu neljästä sunnuntai-iltapäivinä pidetyistä 2,5 tunnin työpajoista. Työpajat alkavat teeman alustuksella, jonka jälkeen teemaan syvennytään sisäisen työskentelyn, joogan, meditaation ja rummutuksen keinoin. Eri arkkityypit tutkivat naisen elämässä keskeisiä eri energioita, joita kaikkia tarvitaan.

Kurssin työpajat pidetään sunnuntaisin klo 14-16.30:
 

  • su 22.9. Viaton neito
  • su 29.9. Villinainen
  • su 13.10. Sisäinen soturi
  • su 20.10. Feminiinisen ja maskuliinisen voiman liitto


Viaton neito

Viattoman neidon arkkityyppi nostaa esiin nuoren, kokemattoman, jopa naiivin puolen naisen psyykettä, joka uskoo ja luottaa silloinkin, kun ei olisi syytä. Viattoman energiaa tarvitaan aina, kun astutaan johonkin uuteen ja tuoreeseen tai synnytetään uutta. Ilman viatonta, sen uskoa ja luottamusta, ei ole hyppyä uuteen. Toisaalta viaton meissä tekee virheitä tai huonoja valintoja, koska sen vaisto ei ole vielä täysin kehittynyt. Työpajassa tutkitaan, mikä osa itsestä on jäänyt nuoreksi sekä miten tämä omassa elämässä ilmenee.

 

Villinainen

Kun viaton neito on nimensä mukaisesti nuori ja vailla tarkkaa vaistoa, villinaisen noustessa vaistonvarainen tietäminen ja rohkeus luoda omanlaista elämää vapaana ulkoisista odotuksista voimistuu. Villinainen vaistoaa niin vaaran kuin suunnan silloinkin, kun ei tiedä, minne on menossa. Villinainen tuntee elinvoiman paradoksin, joka ilmenee elämä-kuolema-elämä-syklissä, jossa aktiivinen luomisvoima ja hiipuminen vuorottelevat. Hiipumisesta syntyvä uusi elämä on eräänlainen luonnon ihme, jonka kuitenkin näemme tapahtuvan kaikkialla luonnossa. Työpajassa tutkimme, kuinka korjata villinaisen luontainen vaisto, joka meillä synnynnäisenä on. Mille sinun elämässäsi on aika?

 

Sisäinen soturi

Sisäistä soturia tarvitaan silloin, kun on aika toteuttaa villinaisen vaistoamia askelia. Soturi meissä tarttuu toimeen ja taisteluun vastarintaa kaihtamatta. Periksi antamatta se raivaa tilaa, valtaa alaa ja toteuttaa visionsa maailmassa. Soturia tarvitsemme suojaamaan herkkää viatonta ja toteuttamaan villinaisen näkemystä tavalla, joka toimii ulkoisessa maailmassa. Maskuliinista voimaa omaava soturi auttaa asettamaan rajat, pitämään kiinni omasta tilasta sekä keskittymään toimintaan vaiston tai tunteiden sijaan. Mikä sinun elämässäni kaipaa rajoja, tilaa ja raivaustyötä?

 

Feminiinisen ja maskuliinisen voiman liitto

Kun feminiininen ja maskuliininen voima nousevat yhdessä ja liittoutuvat, kykenemme luomaan sisäistä itseä ilmentävän elämän todeksi myös ulkomaailmassa. Kun sisäinen ja ulkoinen elämämme ovat linjassa, tunnemme itsemme elinvoimaisiksi ja ainutkertainen olemuksemme pääsee loistamaan. Voimien liitto toimii puolestamme myös elämän vaikeissa tilanteissa, joissa on pysyttävä sielullisesti hereillä ja kyettävä toimimaan. Opimme kestävästi sielukkaan elämän salaisuuden. Työpajassa tutkitaan, mitä näille voimille omassa elämässä kuuluu ja kuinka löytää niiden välinen hedelmällinen yhteys.

Kurssin vetäjänä toimii Kaisa Kuurne. Hän on joogaopettaja (RYT-200), elämäntaidon ohjaaja ja sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti, joka on vuodesta 2016 lähtien opiskellut naisen arkkityyppejä Clarissa Pinkola Estésin oppilaana. Lisäksi Kaisa opiskelee joogaterapiaa (Svashta Yoga Therapy, 300h) Dr. Ganesh Mohanin oppilaana (2017-). Naisen arkkityyppejä käsittelevässä koulutuksessa syvennytään "Naiset jotka kulkevat susien kanssa"-kirjan tarinoiden välityksellä naisen psyyken syviin teemoihin, tarinoihin ja luovuuteen jungilaisesta näkökulmasta. Ydinteemana on individuaatio eli omaan itseen laskeutuminen ja sen ilmentäminen maailmassa.

Kaisa on julkaissut Basam Booksin kanssa Villi Nainen-muistikirjan voimalauseilla sekä kirjan nimeltä ”Sisäisen orvon viisaus - Kuinka löydän kotiin” (yhdessä Simo Kuurneen kanssa). Kaisan esikoisrunoteos ”Tuhatasteinen liekki” ilmestyy syksyllä 2019. Hän kirjoittaa tällä hetkellä kirjaa naisen arkkityypeistä sekä tekee kuulumiseen, yhteisöön ja synnytykseen liittyvää tutkimusta.

Kurssiin kannattaa osallistua kokonaisuudessaan, jolloin se toimii syvänä henkilökohtaisena kasvuprosessina. Kuitenkin myös yksittäisille kerroille osallistuminen on mahdollista. Kurssin hinta on 140 €. yksittäisen kerran hinta on 39 €. Maksutapoina toimivat laskutus, kortti ja käteinen.
 

Hinta

Kurssin hinta on 140 €. yksittäisen kerran hinta on 39 €. Maksutapoina toimivat laskutus, kortti ja käteinen.

Ilmoittautuminen

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: kaisa@kasvutahto.fi, 0407051243

 

Ilmoittaudu tästä »