« takaisin

Herätä luova voimasi – Kadonneiden luiden jäljillä

Viikonloppuretriitti 17.-19.11.2017 Ystävyyden Majatalossa Salossa

Viikonlopun kestävällä retriitillä tarkastellaan rikkonaisuuden ja eheyden teemoja luiden välityksellä. Luut ovat kehon kestävintä materiaalia ja symboloivat elinvoimaa, kestävyyttä ja kantokykyä. Paljaat luut ilmentävät sitä, mitä ihminen sielullisesti syvimmiltään on. Elämä-kuolema-elämä -syklissä ihminen palautuu paljaiksi luiksi. Jokainen meistä on kadottanut luita matkan varrelle, jokin osa on toteuttanut ympäröivän kulttuurin ja toisten ihmisten odotuksia hiljaisen vaiston ja sielun eheyden kustannuksella. Se, mikä on kadonnut tietoisuudestamme ei pääse ilmentymään elämässä.

Retriitin aikana tutkimme useita luutarinoita, mukaan lukien ”Naiset, jotka kulkevat susien kanssa” -kirjassa esiintyvien La Loba ja Luurankonainen. Luutarinoiden teema on pohjimmiltaan sama: elämässä on luurankovaiheita, jolloin tuntee olonsa raa’aksi, viluiseksi, nälkäiseksi, jolloin ei meinaa jaksaa eteenpäin. Silti nämä vaiheet ovat välttämättömiä matkalla kohti uuden elämän sykliä. Luut kestävät, melkein kuolleesta on mahdollista synnyttää uutta elämää. Kun kadotamme luun, jokin osa meistä uinuu, se on melkein kuollut. Kadonneet luut kuitenkin odottavat kokoamista. Kun luuranko saadaan kokonaiseksi, voidaan rummuttaa lihat sen päälle – ja herättää se henkiin, joka on pinnan alla jo odottamassa. Luova voima on se osa villiä olemusta, joka pitää elämän liikkeessä, joka työntää päästämään irti ja luomaan aitoa ja ainutkertaista elämää.

Retriitin aikana perehdytään Naiset, jotka kulkevat susien kanssa -kirjan ja kirjoittajan tarinoihin, myyttisiin ja jungilaisiin näkökulmiin, tutkitaan tarinoita ja unia, sekä opitaan mystisen meditaation ja unianalyysin menetelmiä, joiden avulla syvä itsetuntemus lisääntyy.

Retriitti huipentuu taidekollaasityöpajaan, jossa luomme näkyväksi sen, minkä on aika tulla tietoisuuteemme. Käytämme eri materiaaleja, kuvia ja värejä leikkisästi kokeillen. Kollaasin työstäminen on kuin hyppy mielikuvituksen rikastuttamaan maailmaan, jossa kaikki on mahdollista. Tässä kollaasityöskentelytavassa ei ole turhia sääntöjä tai hankalia tekniikoita. Riittää kun osaat leikata ja liimata, utelias mieli ja ennakkoluuloton asenne riittävät! Pieni luottamuksellinen ryhmä kulkee rinnalla ja rohkaisee etsimään kadonneita luut, kokoamaan ne kokonaiseksi luurangoksi ja haistamaan mistä suunnasta uusi elämä alkaa versoa.

Retriittiin mahtuu mukaan enintään 12 ihmistä, myös miehet ovat tervetulleita.

Kurssi ei ole psykoterapiaa, eikä korvaa terapeuttista hoitoa. Osallistujien on hyvä tiedostaa, että kurssi saattaa nostaa intensiivisiä tunteita pintaan.

Jos olet valmis etsimään kadonneita luita, olet lämpimästi tervetullut joukkoomme!

Retriitin ohjaajista

Kaisa Kuurne vastaa retriitin sisällöllisestä ohjauksesta. Hän on sosiologi (VTT, sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti), retriittiohjaaja ja sertifioitu joogaopettaja (RYT-200; Kasvutahto Oy). Hän väitteli vuonna 2010 ihmisten elämätarinan murtumista ja suhteista merkityksellisiin toisiin. Kaisa toimii tällä hetkellä sosiologian lehtorina Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Hän vetää joogaan, läsnäoloon, henkiseen kasvuun ja arkkityyppiseen ajatteluun keskittyviä kursseja Kasvutahto Oy:ssä sekä ohjaa yksilöitä ja ryhmiä näiden muutosprosesseissa. Kaisa opiskelee myyttien, tarinoiden ja villinaisen arkkityypin jungilaista analyysia Clarissa Pinkola-Estesin ainoana suomalainen oppilaana ja opettaa joogaa Nina Massan joogastudiolla Kuopiossa. Lue lisää»

Hanna Viitala toimii taidekollaasityöpajan ohjaajana. Hän on opiskellut kierrätyskollaasimenetelmää taiteilija Anna Wildrose'n ohjauksessa, ja kehittänyt omaa luovuuttaan erilaisilla kädentaito- ja taideterapiaopinnoilla. Omaa työskentelytapaansa Hanna kuvaa hyvin meditatiiviseksi prosessiksi, jossa läsnäolon voimasta syntyy aina jotakin uutta ja yllättävää. Lisätietoja ja kuvia Hannan viimeaikaisista projekteista:

www.villiviita.blogspot.fi

Hinta

Retriitin hinta työssäkäyville on 295 € (sisältää ALV 24%) ja 260 € opiskelijoille, eläkeläisille ja muutoin vähävaraisille. Retriitin voi maksaa kahdessa erässä

Lisätiedot

Tapahtuma Facebookissa »

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan suoraan Kaisalle: 040-705 1243, kaisa@kasvutahto.fi.

 

Ilmoittaudu tästä »